Зміст
Пакет вимог до заходів щодо підготовки персоналу та популяризації здорового способу життя серед працівників закладу освіти закладі освіти складається з параметрів і еталонних показників. Невичерпний перелік вимог наведено у таблиці. За потреби конкретної закладу освіти його можна доповненити або скоротити.
№ | Параметр | Еталоні показники |
1 | Інформування співробітників з питань охорони здоров`я |
Чи пропонує ваша школа співробітникам освіту з питань охорони здоров`я та заходів зі зміцнення здоров'я, які спрямовані на розвиток навичок і зміну поведінки, і які враховують їхні потреби та інтереси?
|
2 | Медогляди для співробітників |
Чи мають можливість співробітники школи проходити щорічні доступні та безкоштовні або низько вартісні медогляди?
|
3 | Заохочення співробітників до участі |
Чи використовуються у вашій школі три або більше методів заохочення та стимулювання співробітників до участі в програмах щодо зміцнення здоров`я?
|
4 | Програми з управління стресовими ситуаціями для співробітників |
Чи пропонує ваш заклад доступні та безкоштовні або низько вартісні програми з управління стресовими ситуаціями для співробітників принаймні один раз на рік?
|
5 | Тренінг для співробітників з питань вирішення конфліктних ситуацій |
Чи пропонує ваш заклад доступні та безкоштовні або низько вартісні тренінги з вирішення конфліктних ситуацій для співробітників?
|
6 | Тренінг для співробітників з надання першої допомоги та СЛР (серцево-легеневої реанімації) |
Чи пропонує ваш заклад співробітникам тренінги з надання першої допомоги та СЛР (серцево-легеневої реанімації)
|
7 | Програми з фізичної активності/фітнесу для співробітників |
Чи пропонує ваш заклад доступні та безкоштовні або низько вартісні програми з фізичної активності/фітнесу для співробітників?
|
8 | Програми з правильного харчування/контролю ваги для співробітників |
Чи пропонує ваш заклад доступні та безкоштовні або низько вартісні програми з правильного харчування/контролю ваги для співробітників
|
9 | Моделювання навичок правильного харчування та фізичної активності |
Чи спонукає ваш заклад співробітників до моделювання навичок правильного харчування та фізичної активності?
|
10 | Програми для співробітників з відмови від вживання тютюну |
Чи пропонує ваш заклад доступні та безкоштовні або низько вартісні програми з відмови від вживання тютюну для співробітників?
|
11 | Програми для співробітників з питань контролю/ освіти щодо астми |
Чи пропонує ваш заклад програми для співробітників з питань контролю/ освіти щодо астми?
|
Список використаних джерел
- Посібник з моніторингу та оцінки для шкільних програм охорони здоров’я. Вісім ключових показників на підтримку FRESH. (Формування ресурсів для ефективного шкільного охорони здоров’я). Червень 2013. — 54 с.
- School Health Index, https://www.cdc.gov/healthyschools/shi/index.htm/ Developed by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Center for HIV/AIDS, Viral Hepatitis, STD, and TB Prevention, Division of Adolescent and School Health, National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion, Division of Nutrition, Physical Activity and Obesity, and Office on Smoking and Health; and the National Center for Injury Prevention and Control, Division of Unintentional Injury Prevention, and Division of Violence Prevention.